miércoles, 30 de mayo de 2007

Jocs d`Enciclopèdia Catalana

Aqui podreu trobar un conjunt de jocs de l'Enciclopèdia Catalana. Els tens agrupats per edats: de 6 a 8 anys, de 8 a 10 i de 10 a 12. Dins de cada grup pots triar la matèria a la qual fa referència el joc. Aquest entreteniment en interesant per ajudarar a repassar i millorar a els alumnes

martes, 29 de mayo de 2007

Reflexió LES NOVES TECNOLOGIES

Les noves tecnologies ja no són tan noves, ja fa temps que ens acompanyen dia a dia en les nostres rutines. Si els docents tenen molt clar i coincideixen que no es poden quedar obsolets els recursos, els materials amb els quals treballa l'alumne. Les Ntae han de ser per tant un recurs fonamental en el centre educatiu. L'exigència d'actualització és la mateixa que en qualsevol altre àmbit educatiu. La societat del segle XXI, la societat de la comunicació i la informació està també en l'aula, o almenys el docent hauria de lluitar perquè estigués present. Cada dia més mestres es pugen al carro de les Ntae, no ja com una novetat sinó com una realitat escolar. La dona, és un factor important en aquest canvi, ja que el percentatge de dones en l'educació és molt major que el d'homes. De vegades vam sentir que hem arribat tarda en la història, aquest no és el cas, aprofitem el moment per a avançar.

L'aventura de començar el col·legi



Un exemple de aplicació de les noves tecnologies,......espero la vostra opinió

Coeducació IES AL-ÁNDALUS Almería

COEDUCACIÓ


El programa de coeducació té per objectiu promoure una educació que potenciï la igualtat real d’oportunitats i l’eliminació de tota mena de discriminació per raó de sexe, així com integrar de forma explícita i amb continguts d’aprenentatge la perspectiva de gènere.


Aquí teniu l'enllaç amb la la Generalitat de Catalunya, amb la Secretaria de Joventut. En aquesta pàgina podeu trobar centres i entitats que disposen de material sobre la prevenció de violència de gènere i altres materials relacionats amb el tema
(Punxa en el títol COEDUCACIÓ)

lunes, 28 de mayo de 2007

miércoles, 23 de mayo de 2007

DONA I EDUCACIO PPT

Ací teniu la presentació sobre la setmana cultural Dona i Educació

martes, 22 de mayo de 2007



La Revista Pixel-Bit Revista de Medios y Educación, es una publicación interdisciplinar de carácter científico-académico y divulgativo, que pretende fomentar el intercambio de ideas y trabajos en el campo de los medios audiovisuales, informática y tecnologías avanzadas aplicadas al terreno educativo y de formación en general.
http://www.sav.us.es/pixelbit
Edita: Secretariado de Recursos Audiovisuales y Nuevas Tecnologías. Universidad de Sevilla.I.S.S.N.: 1133-8482 / Depósito Legal: SE-99-1994
Publica: Secretariado de Publicaciones. Universidad de Sevilla


Aquest article és de Pere Marquès i en el tracta el tema dels portals educatius. Els portals educatius són espais web que ofereixen múltiples serveis als membres de la comunitat educativa (professors, alumnes, gestors de centres famílies): informació, instruments per a la recerca de dades, recursos didàctics, eines per a la comunicació interpersonal, formació, assessorament, entreteniment…

La majoria dels portals són gratuïts i constitueixen una cortesia de les seues patrocinadors (normalment institucions educatives i empreses del sector) cap als seus destinataris. D'aquesta manera, mitjançant l'oferta de serveis d'interès per als membres de la comunitat educativa, pretenen difondre una bona imatge institucional o contactar amb clients potencials.


Ens detalla els tipus de serveis que ofereixen els portals digitals: generals, per als professors, per a les famílies, per als estudiants. I finalment exposa els aspectes a considerar per a avaluar els portals educatius: Tècnics i estètics, Funcionals i Pedagògics. És molt útil la plantilla que proposa per a la catalogació i avaluació dels portals educatius. Finalment ens mostra una completa llista de portals educatius. És un article molt bé estructurat, complet alhora que senzill.

lunes, 21 de mayo de 2007

Weblog de l'assignatura

Weblog de l’assignatura Noves Tecnologies Aplicades a l'educació de la Universitat d'Alacant. Jo ho consulte quan cerque recursos per als meus treballs de classe.

domingo, 20 de mayo de 2007

Dia d'Internet amb noves tecnologies


La U.A. i la Fnac van celebrar el dia d'Internet amb noves tecnologia. El Vicerector de Tecnologia i Innovació Educativa, Faraon Llorens va organitzar l'acte en el qual es van donar a conèixer nous portals. Cap destacar el Portal Audiovisual que inclourà tot el material gràfic i cinematogràfic de la Universitat, el Weblog allotjat en ella que està a disposició de qualsevol membre de la universitat i el programa RUA molt útil per al tema de docència i investigació.


Font Periòdic "La Verdad" 16 Maig 2007.

jueves, 17 de mayo de 2007

Elchupete.com



El primer blog de comunicació infantil, en ell pots trobar informació sobre publicitat infantil i qualsevol tema relacionat amb això. Si ho visites t'ajudarà a posar-te al dia en les innovacions que els van a arribar als nens a través de la publicitat. Creo que és important ja que per desgràcia els nens passen la major part del seu temps d'oci enfront d'un televisor. Almenys sapiguem a quin s'enfronten. No creus?



EuropaPress es fa eco de la setmana cultural dona i educació que s'ha realitzat a Alacant. És important sortir en els mitjans de comunicació, però Penses que la Universitat i els mitjans de comunicació estan connectats o viuen sense connexió?

Dona

Educació







http://ambitlinguisticsagunt.googlepages.com/animaciolectora

Us poso l'adreça d'una web d'animació lectora de Sagunt. Està bastant completa i té uns enllaços molt interessants tant en castellà com en valencià. Pot ser un bon recurs per a l'aula. Què opines?

viernes, 11 de mayo de 2007

Investigar el cambiocurricular en el Espacio Europeo de Educación Superior


http://www.ua.es/centros/educacion/informacion/publicaciones_educacion.html

Es va presentar aquest llibre, tracta sobre la difusió de la investigació i innovació educativa en l'àmbit nacional i internacional, de treballs d'investigació bàsica, com aplicada. En l'enllaç podreu trobar tota la informació en la pàgina de la Facultat d'Educació.

“Projecte global d’escola”




L’Equip de mestres del C.P. Miguel Hernández

Excel·lent final per a aquesta setmana cultural. Un exemple d'escola molt proper on hem trobat la realitat escolar. Hem vist la trajectòria de l'escola, però quin creus tu que és el futur?

Coeducació i violència escolar: la necessitat d’un canvi cultural


Marina Subirats Martori

jueves, 10 de mayo de 2007

Tallers didàctics per a l'Educació Infantil, Primària i Secundària


Cecilia Pedraza i Roser Roldán
Institut Municipal d'Educació de Barcelona

Les ponents ens van convidar a participar, a opinar, però a més a més, a reflexionar, no ja les grans coses sinó les petites que ens acompanyen en el dia a dia, en les coses que fem sense pensar. Jo destacaria després de la seua intervenció que la COEDUCACIÓ és VOLUNTAT. I TU?

martes, 8 de mayo de 2007

Blogs Amics

http://www.mary-reflexionesen.blogspot.com/
Reflexions d'una mestra d'educació infantil

http://jueduco.blogspot.com/
Jocs i recursos educatius online. Jugar, aprendre i ensenyar online. (Blog d'Antonio Ruiz)
Té molts recursos, està molt be estructurat i pots trobar amb facilitat el recurs que necessites.

http://perso.wanadoo.es/cgomezmayorga

Pàgina de Cristóbal Gómez Mayorga. Aquí pots trobar tota la programació de una escola d’educació infantil. Es molt interessant.



Wiki

Wiki és una web que està feta per un grup de usuaris, editable fàcilment per qualsevol persona.

Hem aportat a Wikipedia la següent informació sobre blogs:

"L’aparició dels blogs ha suposat, entre altres coses que els usuaris, que eren passius en el món de d’informació i creació de continguts, ens hem transformat en generadors de continguts. "

És tracta d’un recurs de fàcil accés al que podem recorri en l’aula, encara que tota la informació que trobem pot ser que no siga certa. Això ens permiteix que els xiquets veguen que no tot el que hi ha a la xarxa es vàlid.

lunes, 7 de mayo de 2007

Elena Simón


Cosir, Obeir i Callar
No fa molt que estos eren els ideals de l'educació per a la dona. Fa menys d'un segle (1910) que la dona ha tingut accés als estudis universitaris de ple dret. I ha sigut profitós perquè les dones ocupen llocs destacats en els resultats universitaris. Però encara queden moltes reminiscències en la nostra societat, ocupa la dona el lloc, en l'espai públic, per al que està capacitada? Esta intervenció ens ha fet reflexionar i entendre reaccions de les nostres mares o iaies que no compartim.
Elena Simón ens passa el testimoni, tots (xics i xiques) som agents dinamitzadors d'este canvi. Què opines?

Carmen Chacón


Ja hem començat!
Magnífica ponència de la Vicepresidenta primera de les Corts, Carmen Chacón.
Fa només 75 anys que la dona té dret al vot, i encara som testimonis de situacions en què la dona lluita per a igualar el seu lloc en la societat. Les Corts Generals tenen un percentatge de dones d'un 36%, encara que no tots els grups parlamentaris aporten el mateix percentatge (el grup popular té un 28%). Què opines?

jueves, 3 de mayo de 2007

Dones a l'escola del segle XX




És un article de Marta Aguirregomez, publicat en "El País Edición Digital". En ell fa un resum de les protagonistes en l'escola en el segle passat. Destaca tres períodes i en cada un d'ells una sèrie de mestres que amb el seu treball i esforç van desenvolupar la labor educativa, a vegades contra corrent.

És un resum d'un llibre de Quaderns de Pedagogia "Retrats de mestres" que podeu consultar en la Biblioteca de la Facultat d'Educació.


DONA I EDUCACIÓ
BIBLIOTECA D’ EDUCACIÓ
LA DONA EN L'ENSENYANÇA


Selecció de llibres que va fer la Biblioteca de la Facultat d'Educació sobre el tema de Dona i Educació.

Quan visiteu la Biblioteca vos recomane que reviseu els llibres, és gran l'avanç que ha fet la dona en un segle, pot ser que et sorprengues!
Aquí us deixo alguns exemples:




Maestras
Treinta retratos de maestras
Las Rozas (Madrid): CissPraxis, 2005

Aldecoa, Josefina
Historia de una maestra

Fernández Aguinaco, Carmen
Victoria Díez: Memoria de una maestra

San Román, Sonsoles
Las primeras maestras: los orígenes del proceso de feminización
docente en España

Carme Miquel: una mestra del País

Las niñas en la escuela
IMOP Encuestas, S.A.
La transmisión de los modelos femenino y masculino en los libros de
enseñanza obligatoria.

Escolano Benito, Agustín
El pensil de las niñas: la educación de la mujer: invención de una
tradición

Dona i Educació en el segle XIX

http://www.personal.us.es/alporu/historia/mujer_educacion.htm


Pàgina personal d'Alfonso Pozo Ruiz. En commemoració del cinqué centenari de la Universitat de Sevilla realitza esta completa pàgina web om podem trobar este article sobre la dona i l'educació en el segle XIX
http://www.helsinki.fi/science/xantippa/wes/wes21.html

Este enllaç vos porta a una pàgina web sobre les dones a europa. És una col.lecció de escrits sobre les dones a Europa que està realitzat per cinc instituts dels estudis de la dona europeus. Podem trobar les convergències i les divergències entre les dones del nird i del sud d'Europa. Parla d'història, treball, família, moviment, política i com a novetat de religió.

Enllaços

Estos són alguns blogs interessants, hem treballat amb ells per a la pràctica de weblog, vos animen a visitar-los.

http://www.bitacoras.com/top500/
Directori de weblogs de diverses temàtiques. Tens 500!!

http://www.ecuaderno.com/
Weblog de José Luis Orihuela, un dels primers autors de weblogs en Espanya. És molt completa, té pistes, notícies i diversos enllaços sobre els mitjans i la xarxa.

http://weblog.educ.ar/educacion-tics/
weblog col.lectiu creat per EDUC.AR. El portal educatiu de l'Estat argentí.

http://gabrieljaraba.typepad.com
weblog de Gabriel Jaraba sobre comunicació. "Bloguear es un estado de ánimo y una manera de vivir"

http://animacionalaectura.blogspot.com/
weblog de Mariela Ferrada de la Universidad Metropolitana (Santiago, Chile) sobre animació a la lectura.

http://bibliopoemes.blogspot.com/
Blog de Poesia Infantil i Juvenil: Poemes infantils, embarbussaments, endevinalles, cançons infantils, llibres i editorials de poesia infantil i juvenil, activitats sobre poesia infantil i juvenil a l'aula i a la família, webs de poedia infantil, poetes infantils, etc. Està realitzat per la Biblioteca Municipal de Cocentaina.