martes, 22 de mayo de 2007



La Revista Pixel-Bit Revista de Medios y Educación, es una publicación interdisciplinar de carácter científico-académico y divulgativo, que pretende fomentar el intercambio de ideas y trabajos en el campo de los medios audiovisuales, informática y tecnologías avanzadas aplicadas al terreno educativo y de formación en general.
http://www.sav.us.es/pixelbit
Edita: Secretariado de Recursos Audiovisuales y Nuevas Tecnologías. Universidad de Sevilla.I.S.S.N.: 1133-8482 / Depósito Legal: SE-99-1994
Publica: Secretariado de Publicaciones. Universidad de Sevilla


Aquest article és de Pere Marquès i en el tracta el tema dels portals educatius. Els portals educatius són espais web que ofereixen múltiples serveis als membres de la comunitat educativa (professors, alumnes, gestors de centres famílies): informació, instruments per a la recerca de dades, recursos didàctics, eines per a la comunicació interpersonal, formació, assessorament, entreteniment…

La majoria dels portals són gratuïts i constitueixen una cortesia de les seues patrocinadors (normalment institucions educatives i empreses del sector) cap als seus destinataris. D'aquesta manera, mitjançant l'oferta de serveis d'interès per als membres de la comunitat educativa, pretenen difondre una bona imatge institucional o contactar amb clients potencials.


Ens detalla els tipus de serveis que ofereixen els portals digitals: generals, per als professors, per a les famílies, per als estudiants. I finalment exposa els aspectes a considerar per a avaluar els portals educatius: Tècnics i estètics, Funcionals i Pedagògics. És molt útil la plantilla que proposa per a la catalogació i avaluació dels portals educatius. Finalment ens mostra una completa llista de portals educatius. És un article molt bé estructurat, complet alhora que senzill.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

M'agrada la informació que poses en la teva blog, em sembla molt útil per a la nostra carrera, és la nostra obligació estar al dia, els nostres alumnes ens ho agrairan.
Laura

Carmen dijo...

Gràcies pel teu comentari, m'alegra que et sigui útil. Ja saps, aquesta és la teva casa i espero que em segueixis visitant.